ŞAMPİYONLUK VE ÖTESİ
Bursa’da futbol adına böyle bir heyecan yaşanmadı, hayat durdu, zaman ilerlemedi. Bursaspor Beşiktaş maçının son 10 dakikasındaki heyecan, stres, endişe tarifsiz duygu karışıklığı bir ömre bedeldi.
Maç günü Atatürk stadı tarihe tanıklık etti. O gün tribünlere asılan pankartlar aslında her şeyi özetlemişti.
“Seni şampiyon olucan diye sevmedik”
“Kupalara takılsaydık Bursasporlu olmazdık”
“Bekle bizi Avrupa Helal olsun çocuklar”
Kısaca Bursa seyircisi her türlü sonuca hazırlıklıydı. Lig ikinciliği bile kabullenilmişti.
Çünkü bu derece Bursaspor tarihinin en büyük başarısı olan şampiyonlar ligi kapısı demekti.
Ertuğrul Sağlam maç öncesi ortamı yumuşatmış gerçek hedefi ulaşılmış sonuç olan lig ikinciliği ile bütünleştirmişti.
Fenerbahçe ve Trabzonspor maçlarının sonuçları ne olursa olsun seyirci mutlu , gururlu bir şekilde ikinciliği şampiyon gibi kutlamaya mental olarak hazırlandı. Stresli kriz yönetimi mükemmel planlanmış, amaçtan çok başarı ile bütünleşen binlerce seyirci, o anı doyasıya yaşamaya yönlendirilmişti.
Bu taktikle Ertuğrul hoca, Saraçoğlu’ndaki hayal kırıklığı olayının benzerini maç oynanmadan Bursa’da önlemiş oldu.
Ertuğrul Hoca dışarıya bu mesajı verirken sporculara farklı bir hedef vermişti; ŞAMPİYONLUK.
Sahaya çıkan efsane kadromuz kendinden emindi, rakibini ezdi. İzleyenlere keyif verdi, rakibe korkunç bir motivasyonla sahayı dar etti ezdi, küçülttü.
Bursa şampiyonluğu kucakladı.
Son iki gün Bursa’da hayat durdu. Gök beyaz yer yeşil, Her yer yeşil ve beyaz. Şampiyonluk kutlamaları devam ediyor. Sabahlara kadar eğlenmeli , Bursa kendinden geçmeli
Pazartesi günkü kupa töreni her ne kadar amatörce düzenlense de natürel ve her şey samimi ve içtendi.
Yaklaşık 40 bin kişi büyük bir sevinç ve olgunlukla Bursaspor’un şampiyonluğunu kucakladı. Şehir, genci yaşlısı, bay ve bayanları ile bir bütün oldu. Hayaller gerçek oldu.
Tarih 17 mayıs 2010
Yer Atatürk stadı. Kupa kaptan Ömer’in ellerinde,
Bursa mutluluk ötesi bir alemde,
Herkes gururlu herkesin gözleri sevinçten yaşlı.
Ne mutlu Bursasporlu olanlara
Ne mutlu Bursasporluyum diyene
Ne mutlu Bursaspor’u omuzlayıp ayağa kaldırıp şampiyon yapan Ertuğrul Sağlam ve sporcularına.
Yönetim, teknik kadro ve alınlarından öpülesi futbolcular sizler Bursa’da bir ilki başardınız.
Bursa sizi unutmayacak unutturmayacak.
Bursa’nın akil adamları size sesleniyorum!
Ertuğrul Sağlam ve şampiyonların heykelini dikelim.
Onlar tarih yazdılar bizde Bursa olarak onların adını tarihe altın harflerle tarihe yazalım.